Alles over Kristallen Klankschalen

Alles over Kristallen Klankschalen

Kristallen klankschalen, ontworpen in Frankrijk en gepatenteerd door SAINT-GOBAIN, die gemaakt zijn van natuurlijk kwart worden vervaardigd door een industrieel proces. Er zijn ook Chinese kristallen klankschalen die gemaakt worden van gesynthetiseerd kwarts. In dit artikel lees je er meer over.

 

De kristallen schaal was oorspronkelijk een laboratoriumkroes die voornamelijk werd gebruikt vanwege de hoge weerstand tegen PH-variaties, zowel zuur als alkalisch, en de zeer hoge smelttemperatuur. Kristal smelt namelijk niet bij verhitting.

De Tibetaanse klankschalen ontstonden in de Bronstijd, steenkool zorgde voor het ontstaan van de industriële revolutie en nu hebben we het tijdperk van kwarts bereikt. De technologische revolutie wordt ontleend aan het gebruik van kwarts. Het is daarom een ​​belangrijk mineraal in onze moderne samenleving.

 

Kwarts is een anorganische stof die bestaat uit zuurstof en silicium. Het behoort dus niet tot de koolstoflijn. Kwarts is daarnaast een halfgeleider. Het trilt op frequenties van een tiende van een kilohertz tot enkele tienden van megahertz. Het wordt daarom ook gebruikt als een frequentiestandaard in tal van elektronische toepassingen.

 

Het trillingsniveau van kristallen klankschalen is erg hoog vanwege de samenstelling van natuurlijk kwarts. De frequenties ervan stellen ons in staat om ons kristallijnen lichaam te activeren, een van onze lichtlichamen, de smeltkroes van de kristallijnen identiteit van het wezen.

Waarom kristallen klankschalen?

De resonantie van kristallen klankschalen is multidimensionaal. Hun energiestroom is spiraalvormig, zoals DNA, en verspreidt zich in alle richtingen. Ze herstructureren, kunnen zich specifiek ergens op richten of ‘scannen’ de ruimte. Ze komen voor op het fysieke en met name het neurofysiologische vlak, evenals op het mentale, emotionele, psychische en spirituele vlak. De kracht van de klank van een kristallen klankschaal is echt verrassend, want deze is doordringend en je voelt het meteen!

 

Het denken wordt duidelijker, emoties worden gekalmeerd en de geest krijgt ruimte en vrijheid terug, omdat we een andere ruimte-tijd voor onze waaktoestand binnengaan. Deze verandering in de bewustzijnsstaat vergemakkelijkt de integratie van alle vibratie- en energieveranderingen van het heden. Het helpt ook om het proces van zelfgenezing te activeren.

 

De kristallen schaal is het heilige instrument van onze moderne samenleving, voor al diegenen die het pad van Sound Healing bewandelen.

 

Kristallen klankschalen zijn prachtige klank- en vibratie-instrumenten. Ze behoren tot de heilige instrumenten van onze hedendaagse wereld. Tegenwoordig zijn er verschillende vormen van kristallen klankschalen. Je hebt Frosted Kristallen Klankschalen, doorzichtige klankschalen, klankschalen van goud, zilver of titanium en ook zijn ze er in vele kleuren.

 

Hoe worden kristallen klankschalen gemaakt?

Kristallen klankschalen zijn niet rechtstreeks uit kwarts gesneden. In feite zijn de breuklijnen in de kern van een bergkristal te groot om een schaal uit te snijden zonder het kristal te doen splijten. Kristallen klankschalen worden gemaakt van kristalpoeder dat wordt verwarmd tot meer dan 3000 °C.

 

Kristallen Frosted Klankschalen:

Er zijn vier stappen:

Ten eerste wordt het kwarts of siliciumdioxide gereduceerd tot poeder en worden onzuiverheden verwijderd. Ten tweede wordt het kwartspoeder in een oven met zeer hoge temperatuur geplaatst om zijn kristallisatie te verkrijgen. De aldus verkregen vloeibare materie wordt door centrifugatie in een gietvorm gegoten om de definitieve vorm ervan te vormen. De schaal wordt vervolgens behandeld met een gas om het een bevroren uiterlijk te geven. In de vierde stap wordt het gereinigd in verschillende waterbaden en vervolgens gekoeld door zandstralen. Tot slot wordt het licht gepolijst.

 

Transparante kristallen Klankschalen.

Het koelproces is iets anders. Het wordt niet met gas behandeld. Het is gepolijst om het een pure transparante look te verkrijgen.

 

Een klankschaal in 24k goud, zilver of platina

Hiervoor wordt een transparante kristallen klankschaal gemaakt die als de basis dient. Edelmetalen worden vervolgens toegevoegd door elektrolyse, indien nodig in meerdere lagen.

 

 

Klankschalen gemaakt van edelstenen

Je kunt klankschalen vinden die met edelstenen zijn verwerkt. Wees voorzichtig, want het is niet geheel zoals het lijkt. Neem bijvoorbeeld amethist (hoewel dit ook geldt voor andere edelstenen).

 

Amethist is niet de oorzaak van de paarse kleur van de klankschalen, ondanks de verkoopclaim. Dit is slechts een benaming om paars gekleurde klankschalen aan te duiden, zelfs als een klein deel van dit kristal in het kwarts is geïntegreerd (3% – 5%). In feite is de kleur van deze zogenaamde amethistschalen  het gevolg van een storing in het kristalnetwerk, veroorzaakt door een lage radioactieve omgeving. Dit betekent dat wanneer we bijvoorbeeld een amethist verwarmen, deze een soort gele kleur krijgt. Wat er feitelijk gebeurt, is dat bij een hoge temperatuur de kristalstructuur verandert in citrien, en als het meer verwarmd wordt, verdwijnt de kleur volledig!

 

In dit geval worden de klankschalen in werkelijkheid opnieuw gekleurd door chromatofore elementen. Hun kleur is het gevolg van hun elektronische structuur.

Je hebt kwarts en je hebt kwarts (Hallo China!)

Kristallen klankschalen zijn instrumenten die worden gebruikt voor meditatie, therapie en spiritueel ontwaken. Ze werden oorspronkelijk gemaakt met behulp van een industrieel proces op basis van een Frans octrooi door St. Gobain en dankzij een aantal technologische ontwikkelingen die in de loop der jaren zijn geëvolueerd om te worden gebruikt in Sound Healing. Veel verschillende modellen worden vandaag de dag voornamelijk in China gemaakt, dankzij een bodem die rijk is aan natuurlijk kwarts. Maar ook worden er veel klankschalen geleverd die gemaakt van synthetisch kwarts, hoewel deze producten een lagere vibratie- en geluidskwaliteit hebben.

 

Het is daarom belangrijk om je instrumenten te selecteren op basis van strikte en nauwkeurige specificaties waarbij kwarts van uitstekende kwaliteit wordt gebruikt om hoge frequenties en lange toontrillingen te verkrijgen. Zijn jouw kristallen instrumenten van natuurlijk kwarts? Hieronder zie je het verschil tussen natuurlijke kwarts en gesynthetiseerde kwarts.

 

Een duidelijke video hoe kwarts kristal in China wordt gesynthetiseerd.