Alles wat je wilt weten over Sound Healing

Sound Healing: het woord is emotioneel. Het is logisch dat de etymologie komt van de Griekse ‘Kunst der Muzen’, de godinnen die kunst, literatuur en kennis van de mensheid belichaamden en inspireerden.

Muziek is niet uitgevonden of ontdekt, maar eerder iets wat is aangeboren in ons allemaal. Het is dan ook geen verrassing dat Sound Healing eeuwenlang is gebruikt als therapie om veel van de kwalen te verlichten en te genezen.

Een geschiedenis van Sound Healing

Genezing met geluid dateert zover als het oude Griekenland … Apollo was de god van zowel muziek als medicijnen (een vreemde, maar haalbare combinatie). Aesculapius werd verondersteld mentale aandoeningen te genezen met liedjes. De filosofen Plato en Aristoteles beweerden beiden dat muziek de ziel en de emoties beïnvloedde. Hippocrates speelde ook muziek voor zijn patiënten.

  • In het Oude Egypte was muziektherapie een begrip in tempels.
  • In bijbelse tijden werden instrumenten gebruikt om kwade geesten van menselijke zielen te overwinnen.
  • De inheemse Amerikaanse cultuur gebruikte zowel lied als dans om de zieken te genezen.
  • Gevallen van gezonde helende therapie zijn onbeperkt.

Een sprong vooruit

Snel vooruit een paar eeuwen, tot de jaren 1940, toen het Amerikaanse leger muziek opnam in hun programma’s voor de recuperatie van legerpersoneel tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit wordt vaak omschreven als het officiële begin van muziektherapie.

Tegenwoordig wordt het gebruikt, of op zijn minst sterk aanbevolen, in alle aspecten van geneeskunde en spirituele groei. Hoewel het nog steeds als een alternatief voor de moderne geneeskunde wordt beschouwd, suggereren tal van aanwijzingen dat het effectief is – en ook noodzakelijk – voor onze emotionele en psychologische gezondheid.

Toch blijft het verkeerd begrepen

Sommige mensen gaan ervan uit dat degenen die deelnemen aan een gezonde helende therapie, zwevers zijn die op zoek zijn naar magische oplossingen voor medische problemen. Muziektherapie of genezing van geluid heeft echter een basis in zowel neurologie als psychologie.

Wat is Klank Therapie?

Sound Healing is het proces waarbij een beoefenaar alle (of specifieke) aspecten van muziek – waaronder de emotionele, psychologische, spirituele, fysieke, sociale, mentale en oppervlakkige – gebruikt om de gezondheid van hun cliënt te verbeteren.

 

Klank Therapie verbetert vele facetten van het leven van de cliënt, waaronder emotionele en sociale ontwikkeling, cognitief en motorisch functioneren, en psychologische en psychiatrische gezondheid.

 

Genezen met geluid gebeurt door de geduldige ervaring te hebben of deel te nemen aan muziek door er naar te luisteren of mee te zingen, muzikale handelingen te improviseren, naar de tijd van muziek te gaan, te mediteren op muziek, te zingen of te neuriën, muziek te spelen op instrumenten, en zelfs de cliënt onderwerpen aan specifiek vervaardigde en geproduceerde geluiden die naar verluidt positieve hersengolven induceren en de stemming veranderen.

De wetenschap achter Sound Healing

Bijna alles wat we in het universum ervaren, is gewoon onze perceptie van golven.

 

Wanneer geluidsgolven onze oren bereiken, worden ze omgezet in elektrische signalen die door de gehoorzenuw omhoog bewegen naar de auditieve cortex, het deel van de hersenen dat geluid verwerkt. Zodra geluidsgolven ons brein bereiken, activeren ze reacties in ons lichaam. Dit proces verandert onze emoties, releases hormonen en chemicaliën die zowel ons lichaam en onze stemmingen beïnvloeden, en triggers bepaalde impulsen (bijvoorbeeld, zang en dans).

 

Hoewel er geen onderzoek is naar de manier waarop muziek onze hersenen verandert, zijn er aanwijzingen dat musici een ander brein hebben dan degenen die niet muzikaal geneigd zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat de hersenen van muzikanten meer symmetrisch zijn en dat de delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor motorisch en cognitief functioneren, coördinatie, redeneren en het verwerken van informatie aanzienlijk groter zijn. De twee hersenhelften hebben ook een betere communicatie dankzij een vergroot corpus callosum.

 

In neurologische studies is bewezen dat het luisteren naar muziek ons ​​productiever en creatiever maakt; het kan stress verlichten en, afhankelijk van het soort muziek, onze stemming verbeteren.

 

Dit komt omdat naar muziek luisteren onze hersenen overspoelt met dopamine – de gelukkige chemische stof. Het geeft ook oxytocine vrij, een natuurlijke pijnstiller en hormoon waarmee we mensen kunnen binden en erop vertrouwen – het komt het vaakst voor bij moeders tijdens de bevalling.

 

Muziek helpt ook de taalontwikkeling en verbetert de communicatie.

 

Het is aangetoond dat onze IQ’s nog iets zijn toegenomen, dus het is veilig om te zeggen dat muziek ons ​​slimmer maakt. Het verbetert ook ons ​​geheugen, het afweren van hersenaandoeningen zoals Alzheimer.

 

Muziek is krachtig. Het kan onze hersenen veranderen, en zo verandert het ons lichaam.