Dharma of Sound – Tibetan Sound Healing lvl 1

Dharma of Sound – Tibetan Sound Healing lvl 1

Level 1 – Introductie: Tibetan Sound healing

Dit eerste level vormt de introductie tot de Tibetaanse Sound Healing en is gericht op het kennis maken met het boeddhisme en de werking van sound healing. In dit level leer je dan ook de basistechnieken van het werken met de klankschaal. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de mantra, een krachtige combinatie van speciaal gekozen woorden in het Tibetaans of Sanskriet. In de theorielessen wordt vervolgens de essentie van het boeddhisme behandeld: de Vier Edele Waarheden, waardoor je meer inzicht krijgt in de ware oorzaak van het lijden van de mens. Dit helpt je om jouw eigen ervaringen in perspectief te zien en ervan te leren. Kortom: In level 1 ga je ervaren dat je door het combineren van de klank van de klankschaal en bepaalde mantra’s op een krachtige manier kunt mediteren en zo kunt werken aan het ontwikkelen van je bewustzijn.

 

Theorie: de vier edele waarheden

binnen het boeddhisme verschillende tradities en scholen. De verschillen tussen deze tradities en scholen zijn vooral op detailniveau te vinden. Maar in de grote lijn volgen ze allemaal dezelfde filosofie. Zo zijn de Vier Edele Waarheden in iedere boeddhistische traditie terug te vinden. Deze vormen het fundament van de boeddhistische filosofie, zowel bij de Theravada, Mahayana en Vajrayana.
De Vier Edele Waarheden beschrijven de basis die nodig is om onze problemen te overwinnen. Het is dan ook de eerste teaching (het Eerste Draaien van het Wiel) die Boeddha Shakyamuni gaf nadat hij de verlichting had bereikt. Deze teaching is later opgeschreven in de Dhammacakkappavattana Sutra (Het Wiel van de Waarheid wordt in beweging gebracht).

 

Leerdoelen

In Level 1 – Introductie in de Tibetaanse Sound Healing leer je onder andere:

  • Hoe je op traditionele wijze kunt werken met de Tibetaanse Klankschaal;
  • Hoe je bepaalde Tibetaanse mantra’s kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en hoe je deze kunt bekrachtigen met klank;
  • Welke meditatietechnieken je kunt gebruiken in combinatie met de klankschaal en bepaalde mantra’s.
  • De geschiedenis van het (Tibetaans) boeddhisme en de spirituele lineage van waaruit wij werken;
  • De geschiedenis van de klankschaal en de betekenis van bepaalde mantra’s;
  • De essentie van de boeddhistische filosofie – de Vier Edele Waarheden.

 

Certificaat

Na het succesvol afronden van de twee cursusdagen ontvang je het deelcertificaat Tibetan Sound Healer – Level 1.

Meer informatie kan je vinden op www.dharmaofsound.com 

Post a Comment