Dharma of Sound – Traditional Tibetan Sound Healing

Opleiding Dharma of Sound

Het boeddhisme maakt veel gebruik van klank om de essentie van de leringen van de Boeddha over te brengen. Tibetaanse lama healers tot zo’n 200 jaar geleden hebben veel gebruik gemaakt van de klankschaal (Boeddha Bowl) om mensen te genezen en sneller naar de verlichting te leiden. Deze authentieke kennis is op een gegeven moment verloren gegaan en mag nu weer naar buiten gebracht worden. In de vele rituelen die het Tibetaans boeddhisme rijk is, komen de klanken van klankschalen, tingsha’s, trommels en shanka’s veelvuldig voor. Ook het zingen van mantra’s en gebeden is een essentieel onderdeel.

Tibetan Sound Healer in vijf Levels

 

In deze unieke opleiding wordt je in 5 levels opgeleid tot Tibetan Sound Healer. Dit houdt in dat je wordt opgeleid in de authentieke Tibetaanse leer van het werken met verschillende klankschalen, zoals er in de oude tijden door de Boeddhisten mee gewerkt werd. Wat is de werking van deze klanken en mantra’s op het lichaam? En hoe kan je jezelf en anderen hiermee helpen en beschermen tegen negatieve emoties? Een intensieve en zeer bijzondere opleiding waarin je door het werken met de mantra’s, klankschalen en andere Tibetaanse instrumenten volgens de oude traditie, je tevens bewust zal worden van je eigen transformatieprocessen.

 

De opleiding bestaat uit zowel theorie- als praktijklessen. In de verschillende Levels leer je werken met diverse Tibetaanse klankschalen zoals de hart schaal en de healing bowl. Je leert hoe je de kracht van de klankschaal in combinatie met diverse boeddhistische mantra’s voor jezelf kunt inzetten, maar ook voor de healing van anderen. Naast het leren werken de sound healing word je tevens opgeleid in de boeddhistische filosofie en psychologie. In de verschillende levels leer je o.a. over de geschiedenis van het boeddhisme, de boeddhistische filosofie en de chakrapsychologie van de vijf dhyani boeddha’s. Deze theoretische onderbouwing zorgt ervoor dat je de essentie van het Tibetaans boeddhisme leert begrijpen zodat in het werken met klank een dieper bewustzijn wordt bereikt.

 

Na het doorlopen van de vijf levels ben je in staat om zelfstandig een Tibetaanse Sound healing te geven, zowel individueel als in groepen. Tevens kan je werken met de traditionele instrumenten en mantra’s en beschik je over de benodigde kennis van de Tibetaanse Sound Healing.

 

Voor wie?

 

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die interesse heeft in het Tibetaans boeddhisme en het werken met klank volgens deze oude traditie. De opleiding vraagt een sterk zelf reflecterend vermogen: je bent bereid en in staat om je eigen transformatieprocessen aan te gaan. Er wordt een grote betrokkenheid en inzet van alle deelnemers verwacht.

Dharma of Sound 

 

Adres
Sprengenweg 148
Apeldoorn, 7314 PL

 

Contactpersoon
Renske Sackman
06- 23 72 19 88
info@dharmaofsound.com

www.dharmaofsound.com

Missie & Visie 

 

Dharma of Sound is nauw verbonden met Lama Gangchen Rinpoche die ons zegt dat “violent sound will be transformed into non-violent sound, peaceful sound, harmony sound, now and forever. By inner-scientist Guru Shakyamuni Buddha’s blessings”. Dharma of Sound wijdt zich volledig aan deze peace sound, de klank van vrede, door de authentieke leer toe te passen en over te brengen op een manier die aansluit bij onze westerse manier van denken. Op deze manier brengt Dharma of Sound de boeddhistische wijsheid en compassie uit het oosten naar onze westerse samenleving. Hierdoor worden zaden van vrede wereldwijd geplant. Elk zaadje is een sterke fundering voor innerlijke vrede. Op deze manier draagt Dharma of Sound bij aan wereldvrede, nu en voor altijd.

 

De authentieke leer van het werken met klankschalen is meerdere generaties geheim gehouden omdat de wereld nog niet toe was aan deze krachtige healing methode. Sinds 2017 wordt deze leer door Dharma of Sound weer naar buiten gebracht. De Tibetan Sound Healing, die onder andere gebruik maakt van de vijf Dhyani Boeddha’s, is een krachtige en zuiverende manier van werken met originele Tibetaanse klankschalen en andere instrumenten.

 

De missie van Dharma of Sound is om de authentieke leer met de klankschalen ook weer te herintroduceren in o.a. Tibet en Nepal, door de jonge lama’s en monniken daar op te leiden in het werken met de klank. Op deze manier kunnen ook zij een bijdrage leveren aan wereldvrede met behulp van de klankschalen.