Wat zijn de zeven Westerse Chakra’s

Wat zijn de zeven Westerse Chakra’s

Chakra is een Sanskrietwoord dat ‘wiel’ betekent, want chakra’s worden gezien als draaiende wielen van licht door mensen die subtiele energie kunnen zien. De chakra’s zijn te vinden in vele tradities, waaronder Hindu’s en Tibetanen. Veel esoterische en occulte “Mysteriescholen” beschrijven deze energiecentra. Hoewel de chakra’s zijn opgenomen in vele spirituele oefeningen, lijkt hun bestaan ​​niet gebaseerd op religie, maar op bewustzijn van energie. Er is zelfs wetenschappelijke instrumentatie die ze begint vast te leggen en te valideren.

Er zijn zeven hoofdchakra’s. Deze chakra’s zijn transductiepunten – plaatsen waar subtiele energie uit hogere gebieden dichter wordt. De energie van de chakra’s wordt dan dichter naarmate het in het lichaam komt. Daarna worden de acupunctuurpunten en meridianen en ten slotte transleert deze energie in de dichtheid van het fysieke lichaam. Onevenwichtigheden in het fysieke lichaam kunnen door de chakra’s worden gedetecteerd. Vaak kunnen genezers die werken met subtiele energie onevenwichtigheden detecteren voordat ze zich in het fysieke lichaam manifesteren door onevenwichtigheden in de chakra’s te voelen. Door de chakra’s in balans te brengen, zullen onevenwichtigheden in het fysieke lichaam vaak verdwijnen.

Chakra’s en het fysieke lichaam

Er is een feedbacklus die optreedt met de energie van de chakra’s. Het fysieke lichaam sluit aan op deze energie en omgekeerd. Vaak manifesteert een onbalans in een chakra zich later in het fysieke lichaam. Het is mogelijk, zoals door een traumatische verwonding, dat zowel het fysieke lichaam als de chakra’s tegelijkertijd uit balans raken. Genezing van het fysieke gebeurt veel sneller wanneer de subtiele anatomie – met name de chakra’s – op één lijn liggen na lichamelijk letsel. Frequentie verschuift door resonantie van de chakra’s stelt ons in staat te helpen balans en afstemming in onszelf te creëren.

De zeven Chakra’s

Er zijn zeven hoofdchakra’s, zeven draaiende energiekegels die zich centraal aan de voorkant en de achterkant van het lichaam bevinden. Namelijk:

De eerste of “basis” chakra aan de onderkant van de stam is betrokken bij het fysieke eliminatieproces en de organen die met die functie werken. Het is het chakra geassocieerd met de energie van overleving. Dit chakra wordt ook geassocieerd met aarden naar het fysieke vlak.

De tweede of sacrale chakra, ongeveer drie centimeter onder je navel. Dit wordt geassocieerd met seksuele energie, de voortplantingsorganen en met een groot deel van de levenskracht. De seksuele energie is een goddelijke energie.

Het derde of navelchakra bevindt zich bij de navel en iets daarboven. Zijn energie wordt geassocieerd met de spijsvertering en de spijsverteringsorganen. Het wordt ook geassocieerd met macht en beheersing van het zelf.

Het vierde of het hartchakra bevindt zich in het midden van de borst tussen de tepels. Op het fysieke vlak werkt het met de longen en het hart. Op het emotionele, het werkt met de energie van mededogen en liefde.

Het vijfde of keelchakra bevindt zich aan de keel, aan de basis van de nek. Het is een chakra die wordt geassocieerd met het communicatieproces; spraak en gehoor. De oren zijn geassocieerd met dit chakra, zoals natuurlijk het vocale apparaat.

Het zesde of wenkbrauwchakra bevindt zich in het midden van het voorhoofd boven de ogen. Vaak genoemd “Het Derde Oog”, wordt het geassocieerd met verbeelding en paranormale vermogens. Geestelijke activiteit en hersenfunctie worden ook geassocieerd met dit chakra.

Het zevende of kroonchakra bevindt zich bovenaan het hoofd. Het wordt geassocieerd met het opwekken van spirituele energie in het lichaam. Er wordt gezegd dat het elk aspect van lichaam en geest controleert en wordt geassocieerd met volledige verlichting en vereniging met God. Dit chakra is normaal niet volledig open in de meeste mensen, hoewel afbeeldingen van heiligen en andere spirituele wezens met “halo’s” afbeeldingen zijn van geactiveerde kruinchakra’s.

De voordelen van Sound Healing

Genezen met geluid kan vele kwalen verbeteren of genezen, inclusief maar niet beperkt tot:

 • Psychische / psychiatrische en gedragsstoornissen waaronder autisme, depressie, leerstoornissen en ontwikkelingsproblemen
 • Angststoornis
 • Spanning
 • PTSS
 • Pijn
 • Stemmingswisselingen of negatieve emoties, zoals verdriet, irritatie, woede, zelfmedelijden en liefdesverdriet.

Het kan ook zorgen voor:

 

 • Duidelijkheid en balans
 • Ontspanning
 • Verbeterd geheugen en concentratie
 • Verbeterde slaap (zowel in kwaliteit als kwantiteit)
 • Een sterker immuunsysteem
 • Verbeterde creativiteit
 • Verhoogd bewustzijn, zowel van het zelf als van het milieu