7 Westerse Chakra’s – Frequenties & Tonen

7 Westerse Chakra’s – Frequenties & Tonen

Er zijn veel geluiden die lijken te resoneren met de chakra’s. Een van de meest populaire zijn het gebruik van de stem, tonen, boventonen en het gebruik van mantra’s. Het gebruik van de tonen lijkt zeer effectief in het in balans brengen van de chakra’s. De tonen worden over de hele wereld als heilig beschouwd in veel verschillende tradities en mysteriescholen, waaronder oude Egyptenaren, Hebreeuws, Islamitisch, Tibetaans, Japans en Indiaans. Er zijn een aantal verschillende systemen van Heilige Tonen om de chakra’s in balans te brengen.

Een ander aspect van de resonantie van de sonische chakra’s heeft te maken met de werkelijke frequentie of grondtoon van elk chakra. Er zijn verschillende noten en schalen. Vaak gebruiken mensen voor chakra frequenties (of tonen) een diatonische hoofdschaal, beginnend op noot C. Dit is een van de meest populaire systemen die worden gebruikt om de chakra’s te resoneren. Het is slechts één systeem en er zijn anderen.

Chakra Frequenties in Harmonie

Van bijzonder belang is dat de fundamentele frequenties of tonen die voor dit systeem worden gebruikt, harmonisch gerelateerd zijn – dat wil zeggen dat de noten het natuurlijke resultaat zijn van de geometrische vibraties van een gegeven snaar (binnen een octaaf gebracht). De stemming is anders dan die van een toetsenbord (dat een C gebruikt die trilt bij 261 Hz). De noten die gemaakt zijn van deze harmonisch gerelateerde schaal zijn gebaseerd op de harmonischen gecreëerd uit de fundamentele noten van de noot C die trilt met 256 cycli per seconde (en dan de harmonischen laten transponeren zodat de pasvorm binnen het octaaf van die C-toon komt) ). 256 Hz. is een harmonische van 1 cyclus per seconde. Velen geloven deze grondtekst om in natuurlijke resonantie te zijn met veel van de frequenties van de aarde zelf. Vaak ook bekend als 432Hz. Sommigen geloven dat het een harmonische is van de werkelijke frequentie van de aarde oftwel de Schumann resonantie.

Vedische en Tibetaanse systemen

Chakra’s worden geassocieerd met kleuren, zaadlettergrepen, mantra’s, lichaamscentra en verschillende menselijke eigenschappen. En natuurlijk is elk chakra ook geassocieerd met een frequentie en toon. Er zijn twee belangrijke systemen die men kan volgen. Dat zijn de Vedische en de Tibetaanse systemen. Het Vedische systeem is de westelijke diatonische toonladder, beginnend met noot C in de wortelchakra. Het wordt vaak gebruikt in Western Sound Healing-praktijken.

Basis Chakra

Wortel – Muladhara
Keynote: C
Frequentie: 256 Hz.
Klinker: Uh
Bija: Lam
Element: Earth
Shabd Sound: Thunder / Earthquake
Energie: aarding

Sacraal Chakra

Sacral – Svadisthana
Keynote: D
Frequentie: 288 Hz
Klinker: Ooo
Bija: Vam
Element: water
Shabd Sound: Ocean
Energie: Levensenergie,

Zonnevlecht

Navel – Manipura
Keynote: E
Klinker: Oh
Frequentie: 320 Hz.
Bija: Ram
Element: Vuur
Shabd Sound: Roaring Fire
Element: Vuur
Energie kracht

Hart Chakra

Hart – Anahata
Keynote: F
Frequentie: 341.3 Hz.
Klinker: Ah
Bija: Yam
Element: lucht
Shabd Sound: Wind
Energie: mededogen, liefde

Keel Chakra

Keel – Vishuddhi
Grondtoon: G
Frequentie: 384 Hz.
Klinker: aai
Bija: Ham
Element: Ether
Shabd Sound: krekels
Energie: communicatie, creatie

Derde oog Chakra

3e oog – Ajna
Grondtoon: A
Frequentie: 426.7 Hz.
Klinker: Ja
Bija: Sham
Element: alles
Shabd Sound: Bells / Space
Energie: Inzicht, Wijsheid

Kruin Chakra

Kroon – Sahasrara
Keynote: B
Frequentie: 480 Hz.
Klinker: Eee
Bija: Om
Element: alles
Shabd Sound: Om
Energie: Transcendentie

Vedische en Tibetaanse systemen

Verschillende leraren van Tibetaanse klankschaaltherapie uit de oudheid zetten hun klankschalen op in een patroon waarbij de intervallen tussen de tonen die overeenkomen met de chakra’s een vijfde uit elkaar liggen met F bij de Wortelchakra …

 

(Basis) F GAB C DEF G ABC D EFG A BCD E FGA B (Kruin)

Het geluid van het interval van een vijfde is ontspannend, rustgevend en centrerend om naar te luisteren. Het is mooi voor de oren en de vibraties van de vijfde resoneren vooral bij de hartchakra.

Directeur van het Institute of Harmonic Science in Phoenix, Arizona, Dr. Harold Grandstaff Moses gaf commentaar op het interval van kwinten:

 

“We hebben talloze experimenten uitgevoerd met geluidsfrequenties, harmonieën, akkoordenschema’s, tempo’s, kleuren, belichting en visuele beeldvorming om inzicht te krijgen in manieren om emoties en gevoelens te beïnvloeden, terwijl het heling vergemakkelijkt, stress vermindert en een verhoogde staat van spiritueel bewustzijn genereert. . Ons onderzoek geeft aan dat het muzikale interval van de perfecte kwint en de resulterende harmonische boventonen het vermogen hebben om het parasympathisch zenuwstelsel gunstig te beïnvloeden terwijl de bewustzijnsstaat van de luisteraar wordt gewijzigd.

Ik ben gefascineerd door de benadering van het chakrasysteem via een kaart gebaseerd op perfecte kwinten. Ik moedig een klankwerker aan om te experimenteren met dit afstemmingssysteem. Er is zeker ruimte voor een herevaluatie van bestaande theorieën in het licht van de nieuwe ontdekkingen die gedaan worden met betrekking tot het gebruik van harmonie voor genezing. “