Klanktherapeut.nl in het kort

Een multimedia platform over Klanktherapie: lezen in de Blog, ervaar Klanktherapie in één van de verschillende behandelingen of sessies in Zwolle of luister naar Sound Healing Muziek & Klank van Calmer.

 

Blog over Klanktherapie

Klanktherapeut.nl is opgezet als platform voor het delen van informatie wat een aanknoping heeft met Resonantie Therapie. Zo wordt er regelmatig gedeeld over Sound Healing, Instrumenten, Chakrapsychologie, Cymatics en andere interessante Klank Therapie onderwerpen.

 

Klanktherapeut: Rémon Konjanan

Op welke manier dan ook, geluid en muziek hebben in mijn leven altijd mijn hart geraakt. Composities uit voorbije eeuwen, een live artiest, muziek van de natuur, het geluid van de stilte, een zacht briesje of de sfeer in een voetbalstadion. Ik geloof dat geluid een persoon elk moment van de dag kan beïnvloeden. Mijn missie is om klanken te creëren en te delen die een positieve bijdrage hebben voor de luisteraar. Elk geluid wordt gemaakt met de intentie om innerlijke vrede te bevorderen (Peace Sound).

 

Door mijn fascinatie van geluid ben ik verschillende opleidingen gaan volgen. Bij Sound Education zijn de eerste stappen gezet om te leren hoe je professioneel muziek vastlegt door het verbeteren van opnametechnieken en muziekproducties. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) ben ik mijn eigen geluid verder gaan ontwikkelen. In die periode heb ik mij verdiept in klanken die mensen kunnen raken. De Bachelor Composition & Music Technology heeft mij extra handvaten gegeven om verschillende perspectieven te kunnen hebben op muziek en geluid. De Master of Arts gaf hier nog meer verdieping aan: hoe kan je mensen met klank overtuigen tot iets?

 

Ohmpunctuur Academy

Naast mijn liefde voor muziek heb ik altijd een innerlijke wens gevoeld om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld en de mensen. Na de mooie periode aan de HKU, ben ik op zoek gegaan naar hoe ik die wens kon combineren met muziek en klank. In die periode heb ik Ohmpunctuur en Peter Gouw leren kennen. Onder zijn vleugels ben ik mijn ontdekkingstocht van klanktherapie begonnen. Ik beoefen de kunst van Sound Healing vanaf 2016 en maak gebruik van Authentieke en traditionele Tibetaanse Sound Healing en de Ohmpunctuur Methode voor Resonantie Therapie Behandelingen.

Peter heeft mij de ruimte gegeven om les te geven bij Dharma of Sound. Een opleiding binnen Ohmpunctuur.

 

Met Ohmpunctuur heb ik ook enorm mogen genieten van het geven van Sound Healing oncerten met collega klanktherapeuten.

 

Klanktherapie behandelingen

Laat los, ontspan, voel en absorbeer een klankbad van uiteenlopende instrumenten en frequenties tijdens een individuele klanktherapie sessie. Elke sessie is maatwerk wat aan sluit op de behoeften van de cliënt, en creëert een akoestische meditatieve ervaring om een gevoel van balans te mogen ervaren. Klanktherapeut heeft een breed aanbod behandelingen en trainingen.

 

Lees  hier meer over de klanktherapie behandelingen en het aanbod.

 

Muziekproductie: Calmer 

Naast behandelingen breng ik ontspannende muziek en geluid uit onder Calmer. Ik maak hier gebruik van mijn Compositie en Muziekproductie kennis in combinatie met Klanktherapie. Alles komt voor mij op dit platform samen.

Calmer is een opkomend Youtube platform wat ik heb gecreëerd om uiteenlopende muziek composities en klankervaringen te kunnen delen. Naast het Youtube kanaal komt er een website en in de toekomst zal er gewerkt worden aan een Android en een iOS applicatie.

 

De missie van Calmer is om de wereld gezonder en gelukkiger te maken door innerlijke kalmte te stimuleren met haar content. Zo maak ik  Sound Journeys, Binaural Beats, Geleide Meditaties, ASMR en Live Sound Healing sessies die gemaakt zijn met deze gedachtengang.